Fragment:

                                             KOHA

Të dashur Rini, mos haroni se gjëja më e çmuar është Koha.
Koha, kalon dhe ka një zakon të keq se nuk kthehet kurrë ...
Koha kalon dhe kur nuk bëjm gjë.
Po të tregoheni dembelë, do të thonë për ju:
"Gjysmën e kohës fle, gjysmën tjetër nuk bën asgjë...
Më vjen keq për çdo sekond që kalon. Sa mirë do të ishte sikur të kishim dy jetë, të krijonim akoma më shumë !
Kurse Franklini, shpikësi amerikan, kishte çelur një librari.
Erdhi dikush dhe e pyeti:
- Sa bën ai libër ?
- Një dollar !
- Më pak nuk bën ?
- 3 dollar.
- Je në vete ? Unë të them të më shesësh më lirë, kurse ti e ngre çmimin ?
- 10 dollarë. Dhe po vazhdove, do ta ngre çmimin në 100 dollarë !
- E përse ?
- Sepse më humbet kohen kot dhe Koha është Flori

E përgaditi : Shefket Ameti nga Fsh. Dëbërcë.